Hjem - Lions Tommerup

Fugleskydning

Fugleskydning.
Fugleskydning i LC-Tommerup, er en aktivitet der oprindelig er startet i 1905 af Fugleskyningsforeningen Tommerup St., og som holdt arrangementet vedlige med ophold indtil 1957. Lions Club - Tommerup tog traditionen op igen i 1981.

Aktiviteten afholdes hvert år den anden eller tredie søndag i august måned, og er en aktivitet udelukkende med det formål at give vore gæster en hyggelig afslappet sommersøndag.
"Skytterne" starter med parole, hvor fuglekongen fra året før hyldes, hvorefter deltagerne marcherer gennem byen med musik og fane til skydepladsen.
På pladsen serveres  morgenkaffe hvorefter skydningen går i gang.
Der skydes til "fuglen" hvor der er 8 detaljer der skal nedlægges og som præmieres.
Præmier er velvilligt sponseret af hovedsagelig lokale sponsorer.
Herudover afvikles der skydning med luftgevær til skiver, hvor der er både lukket og åben skydning.
Det muntre køkken kan ligeledes afprøves med at porcelæn og golfkugler. Bueskydning under kyndig instruktion også en mulighed.
Der er præmier til alle med det bedste sigte og roligste hånd.

En nyere aktivitet er hønseskidning, hvor man køber en lod med et nummer svarende til nummer i buret, hvor hønen overvejer hvilket nummer der skal være den heldige.
"Skytterne " hygger sig i løbet af dagen med skydningen, lidt vådt til ganen, en velfortjent frokost og ikke mindst socialt samvær.
Overskuddet går ubeskåret til velgørende lokale formål  og ligger typisk på 10 - 15 Tkr.
Fugleskydningen 2019 finder sted 3. søndag i august, ligeledes på speedwayklubbens område i Ellehaven

Parolen på pladsen foran det gl.posthus. Musikken er på plads og efter en lille skarp kan skytterne begive sig til kamppladsen.

Præmieskydning m. gode præmier

Der er sørget for lidt til ganen under skydningen og en solid frokost når fuglen er skudt ned.

Arrangementet kan rumme ca 100 deltagere og i modsætning til mange andre fugleskydningsarrangementer har Fuglekongen absolut ingen forpligtigelser ved næste års fugleskydning. Kontakt et af Lions medlemmerne hvis du har lyst at deltage.